Intervencions de la primera roda de premsa per presentar el Manifiest de Sineu

Intervenció Elisabeth Pretel

Bon dia i gràcies per la vostra assistència,
En primer lloc em presento, sóc Elisabeth Pretel, i sóc militant i inscrita de Podem i he vingut amb els meus companys i companyes per presentar el Manifest de Sineu per aconseguir el Podem que volem, que recull les propostes de moltes persones de les bases, descontentes per la falta de transparència, democràcia i participació que estem patint a les nostres illes.
Volem deixar clar que no tenim etiquetes ni som de cap bàndol, ni estem dirigits per cap càrrec, ni responem a les indicacions de cap líder; senzillament som militants que volem tornar als orígens i recuperar la il·lusió i el sentit de la nostra existència, i per això exigim poder utilitzar les eines del partit per portar la política a la gent com es va prometre.
Demanem que s’acabi amb aplicacions interessades dels reglaments i del codi ètic per part d’algunes persones del nostre partit i per a això exigim una nova manera de triar als membres del Comitè de Garanties Democràtiques.
Intervenció Joan Gil:
El Manifest de Sineu va néixer arran de reunions de militants de cercles de la Part Forana, amb l’ànim de compartir experiències, contrastar opinions, compartir informació, etc, davant la solitud, aïllament i buit, resultat de la falta de comunicació, la falta d’integració, canals de participació, finançament i la falta d’oportunitats per fer política en els cercles, així com la falta de coordinació i organització política.

Hem estat el combustible de la màquina electoral, per aupar Podem en les institucions, sense que s’hagi vetllat pel arrelament i desenvolupament dels cercles. Aquestes reunions van esdevenir en un fòrum espontani que mai va pretendre ni pretén crear estructura paral·lela alguna dins del partit. I ha crescut fins a sumar suports tant a Mallorca, com a Menorca i les pitiusas, quan es va constatar que els problemes eren idèntics, així com les manques i la frustració dels militants. A partir d’allí neix la idea de fer propostes per canviar aquesta realitat i el Manifest és la síntesi d’aquella anàlisi.
Aquest manifest neix de forma crítica i amb la signa voluntat de coadjuvar en a reconducció de la línia política i organitzativa del nostre partit.
Les propostes s’han recollit en assemblees, segons l’esperit fundacional de Podem, reivindicant els principis als quals volem tornar i als quals no renunciem.
Algunes propostes que ja compten amb suficient consens en el Manifest, són:

  • Una persona un càrrec
  • Que s’integrin als cercles en les decisions polítiques que es prenguin a les illes
  • Convocar assemblees ciutadanes per definir línia política del partit i propostes de calat
  • Que els cercles de nova creació siguin validats pels cercles circumdants, evitant així llargs processos burocràtics i presa de decisions distant.
  • Mecanismes correctors i revocatoris àgils.
  • Millorar el finançament per als cercles.

Intervenció Norka López
A on anem?
Anem cap a una major transparència, democràcia i participació, i per a això necessitem una gran difusió del manifest perquè ho coneguin i puguin adherir-se el major nombre de persones possible. Per a això esperem comptar amb la col·laboració dels mitjans de comunicació, amb les nostres xarxes socials i la normal activitat dels cercles.
Estem dissenyant un full de ruta que inclou el debat d’aquestes propostes amb els consells ciutadans insular i autonòmic i el nostre objectiu és sortir d’estancament actual i fer complir les promeses d’apoderament i feminització del partit.
Per a això ens hem dotat d’aquest manifest, que utilitzarem com a eina per fer els canvis tan necessaris per al desenvolupament i creixement del nostre partit. Volem empoderar a la gent, volem tornar als carrers, volem ajudar a la nostra gent, a la gent que ha confiat en nosaltres; volem donar veu a la gent real amb problemes reals que als quals els han tancat totes les portes i l’última esperança de les quals és Podem després d’haver-se-li tancat totes la vies possibles. Volem millorar els nostres municipis, les nostres illes i en definitiva nostra comunitat autònoma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s